Hvor mye koster en feilansettelse?

Studier viser at 2 av 3 ledere har ansatt feil person minst en gang. Dette er ikke bare en økonomisk påkjenning for selskapet, men det bringer også med seg tap i form av tid og andre ressurser. Hva koster det deg egentlig dersom du rekrutterer feil kandidat?

Les mer

Når bør du bytte jobb?

Å si at arbeidsmarkedet er hett om dagen er en underdrivelse. Arbeidskraftsundersøkelsen viser at arbeidsledigheten i Norge er på sitt laveste nivå siden før finanskrisen, og nåsituasjonen kan betegnes som en «jobbsøkers marked».

Les mer

Slik skaper du et godt arbeidsmiljø

Det å ha et godt miljø på arbeidsplassen trekkes ofte frem som en av de viktigste suksessfaktorene for å lykkes. «Et godt arbeidsmiljø» er noe det er enkelt å forstå, men hva som utgjør komponentene for et godt arbeidsmiljø er ikke nødvendigvis så innlysende som du kanskje tror. Vi har derfor sett nærmere på årsakene til at et godt arbeidsmiljø er viktig, og hvorfor det er noe din bedrift bør strebe etter å oppnå.

Les mer

6 tips for digitale jobbintervju på Teams

Teams-møter på jobb, undervisning over nettet - ja, til og med legekonsultasjoner gjøres over Zoom. Digitale møteplasser har kommet for å bli - også når det kommer til jobbintervju. Dette stiller andre krav til deg som jobbsøker sammenlignet med fysiske intervjuer. Her er 6 suksessfaktorer som hjelper deg i ditt neste Teams-intervju.

Les mer
Fremtidsrettet CFO

Hvordan kan CFO påvirke verdiskapningen i økonomifunksjonen?

Mange bedriftsledere ser fremdeles på økonomifunksjonen som en backoffice-funksjon som tar seg av grunnleggende oppgaver som lønn, regnskap og rapportering til det offentlige. En moderne CFO ser derimot muligheter for å involvere økonomifunksjonen på et strategisk nivå – slik at den for alvor kan bidra til å skape verdi for selskapet.

Les mer

Personlige egenskaper de beste jobbkandidatene deler

Ved nyansettelser er det avgjørende at kandidaten har rett erfaring. Samtidig har ingen kandidater alt du ser etter og enkelte ferdigheter kan læres i jobben. Personlighetstrekk er det imidlertid lite å gjøre med. I denne artikkelen går vi gjennom hvilke personlige egenskaper som går igjen hos de beste jobbkandidatene.

Les mer

Ferdighetene bedrifter etterspør i 2020

LinkedIn publiserte nylig en rapport om hvilke ferdigheter bedrifter etterspør i 2020. Linkedin har studert data fra sine 660 millioner brukere og mer enn 20 millioner stillingsutlysninger på plattformen. I denne artikkelen går vi gjennom de 15 mest etterspurte ferdighetene.

Les mer